Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Senjorų popietėje - pokalbių tema apie Ukrainos tautą (2022-03-23)

Paskelbta: 2022-03-24

Vienas svarbiausių dalykų, kuriuos galime padaryti šioje žemėje, yra pranešti žmonėms, kad jie nėra vieniši.

Parapijos senjorai, aplankę bazilikos konferencijų salėje veikiančią dailininko Vytauto Stasio Lagunavičiaus parodą "Karaliai, karalienės, peizažai", rinkosi pokalbiui apie šiuo metu kovojančią už savo nepriklausomybę, už savo ir mūsų laisvę - Ukrainą.


 Tylos minute pagerbę žuvusius laisvės kovotojus, susirinkusieji susipažino su šalies istorija, geografija, kultūra, politine sistema. Ypatingai skaudu buvo klausytis pasakojimo apie 1932-1933 m. badą Ukrainoje - holodomorą, kai išgyvenimas buvo tiek moralinis, tiek fizinis klausimas. Tuo baisiu laikotarpiu mirė nuo trijų iki keturiolikos milijonų žmonių. Tie, kurie atsisakė vogti, tie, kurie dalino maistą kitiems, tie, kurie atsisakė valgyti lavonus, tie, kurie atsisakė papjauti savo artimą - mirė.

Praėjo devyniasdešimt metų ir Ukraina vėl kovoja dėl savo išlikimo. Siekiant patikrinti žinias ir sužinoti įdomių faktų apie Ukrainą, senjorai dalyvavo viktorinoje, kur sužinojo, kad Lietuvoje pastoviai gyvena apie 18 tūkstančių ukrainiečių, kad vienas iš septynių Ukrainos UNESCO pasaulio kultūros paveldo objektas - Strėvos geodezinis lankas - driekiasi ir per Lietuvos teritoriją, kad po 1362 m. įvykusio Mėlynųjų Vandenų mūšio tarp LDK ir Aukso ordos, Kyjivas keliems šimtams metų atiteko Lietuvai....

Bendra istorija, sukurtas paveldas jungia šiandieninės Ukrainos ir Lietuvos tautas.


Svetimo skausmo nebūna. Todėl kasdienine malda, pagal galimybes suteikta parama, geras žodis, sutikus gatvėje ar parduotuvėje pabėgėlius nuo karo Ukrainoje - tai įprasta parapijos senjorų pagalba.

"Jei nori, kad kiti jaustųsi laimingi, praktikuok atjautą. Jei nori pats būti laimingas, taip pat praktikuok atjautą" /Dalai Lama/

                                                                                                         Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021