Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Praktinio gerumo diena parapijoje (2022-04-08)

Paskelbta: 2022-04-13

Balandžio 7 d. rytą į  Kristaus Prisikėlimo bazilikos konferencijų salę sugužėjo daugiau, nei šimtas (114) moksleivių iš įvairių Kauno miesto švietimo įstaigų.


 Čia vyko jau tradicine tapusi, tiesa karantino metu keletą metų nerengta, Praktinio gerumo diena. Jos metu moksleiviai lanko vienišus, senyvo amžiaus žmones, bendrauja su jais, tvarko namus, pagelbsti pasirengti Velykoms.


Dvasinį impulsą ir palaiminimą suteikti atvyko J.E.  Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas. Jis moksleivius ragino niekuomet nenuleisti rankų, visuomet stengtis būti gėrio pusėje ir jį liudyti. 


Pasak arkivyskupo, svarbus ne vien veiksmas, kurį atliksime, bet pats buvimas, bendrystė, dialogas, išklausymas vieni kitų.

Kristaus Prisikėlimo parapijos Caritas ir Pagalbos namuose tarnybos vadovė Jūratė Matikovienė su susirinkusiais pasidalijo praktine informacija.

 Su moksleiviais, juos lydėjusiais mokytojais ir Pagalbos namuose tarnybos darbuotojomis taip pat bendravo ir parapijos vikaras kun. Nerijus Pipiras.


Vakarop, kaip padėka už dieną, skirta artimo meilės darbams, moksleiviams buvo suteikta galimybė pasižiūrėti filmą kino centre Forum  Cinemas.

Dėkojame J. Jablonskio gimnazijos  moksleiviams už nuotraukas.

                                                               Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021