Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Šeimų šventė bazilikos terasoje "Šeima - stiprybės versmė" (2022-05-16)

Paskelbta: 2022-05-16

Gegužės 15 d., minint Tarptautinę šeimos dieną ir užbaigiant Pašaukimų savaitę „Esu pašauktas BŪTI“,  Kristaus Prisikėlimo bazilikos terasoje  prasidėjo šeimų šventė skirta  ukrainiečiams ir juos priglaudusioms šeimoms „Šeima – stiprybės versmė".

Susirinkusiuosius laimino ir popiežiaus Pranciškaus mintimis apie krikščioniškąjį pašaukimą dalinosi kunigas Liutauras Vilėniškis.

Visus sveikinęs parapijos vikaras kun. Nerijus Pipiras pažymėjo, kad svarbu kalbėti ne vien tik apie šeimą kaip asmenų bendrystę, bet ir kaip apie tautų bendrystę. Šeimoje svarbu matyti vienas kitą ir, kai reikia, paduoti ranką, pagelbėti. Pasak kunigo, pats Dievas šiandien visus apdovanoja savo nuostabiais spinduliais.


 "Tegul jie būna vilties ir džiaugsmo spinduliai, juk kartu galime viską, kartu esame šeima", - sakė parapijos vikaras.

 Išdidžiai iškėlusių  saulėgrąžų žiedai, kaip Ukrainos simbolis,  geltoni ir mėlyni balionai kartu su mėlynai geltona Ukrainos vėliava bei mėlyna mėlyna Lietuvos padange, nuoširdi bendrystė su ukrainiečių tauta, primena mums svarbiausius dalykus: neblėstančią kovotojų dvasią, viltį ir solidarumą.


Renginio metu koncertavo Kauno Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos vokalinis ansamblis „Ldo“  (vadovė Jūratė Miliauskaitė), padovanojęs lietuvių ir ukrainiečių liaudies dainų.   Šypsenos veiduose, gera nuotaika ir nuostabus grožis nuo bazilikos terasos į žydintį  Kauną pakerėjo ne vieną.


 Vėliau renginys persikėlė Į Kauno arkivyskupijos Šeimos centro kiemelį.   Šio renginio organizatoriai  Kauno arkivyskupijos pašaukimų sielovados komanda   ir Šeimos centras.

Nuotraukos Šeimos  centro.

                                                                                     Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021