Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Biblijos studijos nariai džiaugsmingai susitiko po vasaros atostogų (2022-09-19)

Paskelbta: 2022-09-19

 Kupini nerimo, slaptoje puoselėdami viltį, Biblijos studijų nariai nekantriai laukė rudens. Jau rugpjūčio pabaigoje vieni kitus klausinėjo: „Ar toliau tęsis susitikimai su kunigu Algirdu Akelaičiu, nes jų iniciatorius buvo mons. Vytautas Grigaravičius?“ Šio nerimo paakinta, koordinatorė Birutė Vasylienė gerokai pieš rugsėjį pasiryžo klausimą suderinti su naujuoju klebonu kun. Kęstučiu Rugevičiumi, kuris nedvejodamas pritarė, kad pažintis su Šventuoju Raštu turi tęstis.

 Ir štai rugsėjo 15 d. džiaugsmingai susitikome kaip viena didelė šeima. Kun. Algirdas, kaip pridera šeimos vyresniajam (aišku ne amžiumi), pasidomėjo, kaip praleidome atostogas, pats pasidalijo vasaros įspūdžiais – apie sėkmingą žvejybą, nors pagautas žuvis dažniausiai paleisdavo. Taip linksmai pradėjęs, paskelbė, jog iki sausio baigsime Pradžios knygą ir po to atsisveikinsime.

Į audringą protestą, kunigas atsakė vos ne Jėzaus žodžiais iš Evangelijos pagal Morkų: „Jei nesugebėjau išmokyti jūsų per tris metus, tai jau nieko gero ir nebus. Originale Jėzaus žodžiai skamba taip: „Ar vis dar nieko neišmokote ir nesuprantate, ir vis dar esate be nuovokos?“ (Mk 8, 17b)

Neįsileisdamas į tolimesnes diskusijas, kunigas sugrįžo prie Šventojo Rašto. Pavasarį baigėme Pradžios knygos 44-ąjį skyrių. Pas Juozapą į Egiptą, bado prispirti, antrą kartą atvyksta broliai. Kartu su jais - Benjaminas, Jokūbo ir mylimos žmonos Rachelės sūnus, kaip ir pats Juozapas. 45-ajame skyriuje Juozapas pagaliau ryžtasi prisipažinti, kas jis yra iš tikrųjų.


Nepastebimai prabėgo 1,5 valandos, stebint tolimesnius įvykius: brolių reakciją (suprantama juos ištiko šokas); Juozapo nuoširdumą, atlaidumą (nors primena, kad jį broliai pardavė į Egiptą); faraono požiūrį (išoriškai atrodo draugiškas, pasiūlo apsigyventi, tačiau nurodo visą eilę taisyklių kaip ir kur gyventi); Jokūbo (nepaisant senyvo amžiaus) pasiryžimą vykti į Egiptą.

Kaip įprasta, kunigas nepraleido progos įvykius susieti su Izraeliui autoritetingiausiu įvykiu – Išėjimu, su Lietuvos sovietų okupacijos metu trėmimais ir problemomis sugrįžus tremtiniams. Atkreipė dėmesį, jog atmintis būtina susitaikinimui. Per išpažintį taip pat būtina viską atsiminti, norint susitaikyti su Dievu. Taip pat atkreipė dėmesį, kodėl faraonas nurodė broliams kur ir kaip jie turi apsigyventi. Žydai buvo klajokliai, o egiptiečiai – sėslūs, todėl tarpusavyje negalėjo maišytis, vaikai negalėjo kartu žaisti. Kai kurias vietas susiejo su Evangelijomis.

Neįmanoma perteikti džiugios atmosferos, pakilios nuotaikos, gaubiančios susirinkusius. Netikite?! Ateikite ir pamatysite, nenusivilsite. Durys atviros visiems. Nesvarbu, kad Pradžios knyga baigiama. Kiekvienas skyrius – tai nauji atradimai, naujos pamokos. Kitas susitikimas rugsėjo 29 d., 18 val. bazilikos konferencijų salėje.

                                           Biblijos studijų koordinatorė Birutė Vasylienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021