Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Spalis – pagyvenusių žmonių mėnuo parapijoje (2022-10-20)

Paskelbta: 2022-10-20

" Senatvė nėra tik natūralus kūno nykimas ar neišvengiamas laiko bėgimas, bet ilgo gyvenimo dovana.Senti nėra pasmerkimas, tai palaiminimas!" (Popiežius Pranciškus).

 Tradiciškai spalio mėnuo žymimas kaip senjorų mėnuo. Gal ir neatsitiktinai pagyvenę žmonės kartai save vadina "rudenėjančiais". Senjorams svarbiausi klausimai nebėra ekonominiai, politiniai ar socialiniai. Svarbiausi šiame amžiuje yra moraliniai ir dvasiniai dalykai.


Parapijos senjorai nuo pat pirmųjų šio mėnesio dienų aktyviai įsijungė į senjorams organizuojamas veiklas. Spalio 1- ąją dieną, minint Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną, parapijos senjorai dalyvavo Rotušės aikštėje vykusioje šventėje. Pasveikinęs susirinkusius Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas linkėjo susirinkusiems sveikatos ir geros nuotaikos, paragino į gyvenimą bei ilgaamžiškumą žvelgti kaip į Dievo dovanas.


 Daugelis parapijos senjorų jau ilgus metus aktyviai dalyvauja Kauno trečiojo amžiaus universiteto veiklose. Šiemet universitetas startavo jau 23-ąjį kartą, pasiūlydamas įvairiausių studijų programų.

 Spalio 19 d. parapijos senjorai buvo pakviesti į Nacionalinį Kauno dramos teatrą sužinoti kaip gimsta spektakliai. Teatro direktorius dr. Egidijus Stancikas pasitikęs susirinkusius teatro foje, nuoširdžiai ir linksmai pakvietė susipažinti su teatro istorija ir nūdiena.


Ekskursijos metu senjorai sužavėti klausėsi pasakojimų apie teatre kūrusius menininkus, gyvai stebėjo kaip gimsta dekoracijos spektakliams, siuvami drabužiai aktoriams, aplankė premjeroms besiruošiančius aktorius. Ekskursijos kulminacija - didžioji teatro scena!

Tarsi artistais pasijutę senjorai džiaugėsi galimybe susipažinti su nuostabiai įdomiu ir sudėtingu spektaklio kūrimo procesu. Netikėtai prie ekskursantų prisijungęs aktorius Dainius Svobonas pažadėjo išsamiau papasakoti apie savo kūrybinį kelią svečiuose pas senjorus.


Dėkodami teatro direktoriui E.Stancikui už ypatingą kelionę ,senjorai džiaugėsi galimybe atrasti teatrą iš naujo, pasijusti laimingiems ir laukti kitų susitikimų.

                                                                Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021