Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - susitikimas su rašytoja Aldona Ruseckaite (2022-10-27)

Paskelbta: 2022-10-27

" Dėkoju tau spali, / Už tuos stebuklingus dažus, / Kad baigiantis mano šių metų kelionei, /Palydi mane į tamsą ir šaltį  šviesiai nusiteikęs/ Ir toks gražus!"  (Vincas Mykolaitis Putinas).

Laimingai ir šviesiai nusiteikę parapijos senjorai rinkosi į susitikimą su rašytoja Aldona Ruseckaite, kuri pristatė jau penktąjį biografinį romaną "EMMI".

Jame atgyja keturios Vinco Mykolaičio Putino svarbiausios gyvenimo moterys. Knygos pavadinime užkoduoti keturi moterų vardai - motina Magdalena, sesuo Magdalena, žmona Emilija ir mūza Irena. "Jeigu kurią iš šių moterų išbrauktume iš Putino biografijos, atsivertų didelė tuštuma", - kalbėjo A. Ruseckaitė.


Mintimis apie romano kūrimą pasidalijusi viešnia teigė, kad visi anksčiau parašyti biografiniai romanai aktyviai susiję su Putino asmenybe. Pasak autorės, Putinas - Maironio ir Žemaitės kūrybą didžiai vertino, o S. Neris ir V. Mačernis buvo rašytojo studentai.

Rašydama šį romaną A. Ruseckaitė perskaitė daug literatūros, naudojosi įvairiausia archyvinė medžiaga, kurių pagalba ir atsigręžė į keturias V. Mykolaičio moteris, kurios turėjo didžiulę įtaką jo gyvenimo raidai ir kūrybos sumanymams.


Su dideliu susidomėjimu senjorai klausėsi pasakojimų apie šių moterų ir rašytojo gyvenimo sąsajas, apie gyvenimo pakilimus ir netektis. Atsakiusi į daugybę klausimų apie kūrybą, apie biografinių romanų personažus, apie ateities planus, rašytoja Aldona Ruseckaitė mielai prisijungė prie tradicinės senjorų šventės- spalio mėnesį gimusių senjorų gimtadienio.

Klebonas Kęstutis Rugevičius, pasveikinęs sukaktuvininkus, pasidžiaugė solidžiu metų kraičiu - 498 ! Tiek metų šį kartą šventėme sudėjus senjorų Janinos Eidukevičienės, Valerijos Vasiliauskienės, Zitos Bubnienės, Vidos Petkevičienės, Juliaus Plutos ir Marijos Bylienės gyvenimo metus.


Putinų uogienė, putinų arbata ir gardūs gimtadienio tortai , nuoširdūs linkėjimai ir gražiausios dainos vainikavo spalio mėnesio pabaigtuves.

 Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021