Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Gyvenimas keičiasi, kultūra išlieka (2023-01-26)

Paskelbta: 2023-01-30

"Kultūra - tai gimties dalykų sutvarkymas."/Vydūnas/

Žmogus kuria kultūrą, o kultūra kuria žmogų. Kultūra mus pakylėja nuo materialinio pasaulio dalykų ir tampa nuolatine palydove mūsų dvasiniame pasaulyje. Kad kultūra yra didžiausia vertybė ir neatsiejama kiekvieno mūsų gyvenimo dalis kalbėjo ir parapijos senjorų svečias - Kultūros ministro patarėjas Sigitas Šliažas.


Pasidžiaugęs senjorų aktyvumu bei žingeidumu, S. Šliažas supažindino su Kultūros ministerijos veikla, prioritetais, kultūros sklaida, iniciatyvomis bei fondų veikla, paveldo saugojimo kriterijais, kritinį mąstymą, stiprinant žiniasklaidos prieinamumą. Ypatingo susidomėjimo sulaukė pristatytos investicijos į kultūros infrastruktūrą Kauno regione.


 Taip susirinkusieji sužinojo apie kino teatro „Romuva", IX- to forto, J. Grušo muziejaus, Aviacijos muziejaus, Kauno pašto rūmų, M. Žilinsko galerijos, Kauno apskrities viešosios bibliotekos ir kitus renovacijos darbus .

Susitikimo svečias pasidžiaugė gražia ir labai populiaria iniciatyva - paskutinį mėnesio sekmadienį nemokamai lankyti muziejus. Atsakęs į senjorų klausimus apie kultūrinį gyvenimą, svečias mielai sutiko dalyvauti tradicinėje gimtadienio šventėje.


 Kartu su Kristaus Prisikėlimo parapijos kunigu Sigitu Bitkausku , Sigitas Šliažas linkėjo sukaktuvininkėms - Genovaitei Žukauskienei, Daliai Kmitienei ir Apolonijai Mikalauskienei gražių, ilgų, sveikatos metų ir Dievo palaimos! Prie šventinio stalo ilgai skambėjo sveikinimai, linkėjimai ir dainos. Gyvenimas keičiasi, kultūra išlieka.

Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021