Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Šeimų susitikimas (2009-04-05)

Paskelbta: 2009-04-06

 

Sekmadienį, 16 val. šeimos rinkosi į šeimų susitikimą.
Klebonas mons. Vytautas Grigaravičius sveikino šeimas su artėjančiomis Šv. Velykomis, kvietė šeimas apmąstyti jų prasmę.

Mons. V. Grigaravičius kalbėjo šeimoms apie šeimos vertybes, apie tradicinę šeimą, kai vyras ir žmona gyvena santuokoje, augina vaikus. Tik vaikai, augdami šeimoje, kur turi ir tėtį ir mamą, gali perimti tinkamą šeimos modelį, suvokti kas yra šeima ir jaustis joje saugūs.

Šeimos kalbėjosi apie vykusią Šeimų konferenciją Šiauliuose. Kėlė klausimus, diskutavo. Klebonas. mons. V. Grigaravičius paklausė šeimų: „Kaip manote, kas yra meilė?“. Šeimos kiekviena bandė atsakyti, bet vieningo apibrėžimo nei viena nesurado. Šeimos diskutavo, jog meilė – tai galėjimas aukotis dėl kito žmogaus, prisirišimas, draugystė ir kažkas tokio, ko neįmanoma apsakyti žodžiais.

Tai pat buvo pristatyta nauja, šeimoms skirta programa “Darna”. Šeimos centro vadovė Neringa Vaišvilienė kvietė šeimas dalyvauti šioje programoje ir nelikti abejingoms. Šeimos su džiaugsmu pritarė, jog norėtų į ją įsitraukti.

Mūsų susitikimo pabaigoje, viena iš mūsų bendruomenės porų papasakojo mums apie Šv. Velykas – jų kilmę, papročius, prasmę. Šeimos mielai dalinosi patirtimi, kaip jų šeimose yra švenčiamos Šv. Velykos, kokią prasmę šį šventė turi jiems patiems.

Po susitikimo visos šeimos dalyvavo šv. Mišiose
                                                                                                    N. Vaišvilienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021