Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Dar viena istorijos pamoka... (2009-05-20)

Paskelbta: 2009-05-28

 

Kuo giliau pažinti savo tautos istoriją niekad nevėlu. Tad senjorai labai džiaugiasi paskaitų ciklu iš mūsų tautos istorijos.

Gegužės 20-ąją vėl popietėje apsilankė Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto docentė Virginija Jurėnienė. Šį kartą ji mums pasakojo apie dar vieną tautos iškilią asmenybę –prezidentą Antaną Smetoną.

Docentė labai vaizdingai pasakojo apie A. Smetonos gyvenimą, jo šeimą, studijas, jo kopimą ne tik mokslo laiptais , bet ir politikoje. Pasakodama apie šį Lietuvos prezidentą, apibendrino ir tuo metu Lietuvoje susiklosčiusias politines aplinkybes, kitų politikų siekius, kurie buvo šalia A.Smetonos.

Atsisveikindama docentė Virginija Jurėnienė sakė, kad ji labai džiaugiasi, lankydamasi senjorų popietėse, džiaugiasi, jog nepaisant metų naštos vis dar norime kuo daugiau sužinoti ir tobulėti. Taip pat palinkėjo gražios vasaros, kuo daugiau šypsenos kasdienybėje ir ateityje būti aktyviais sambūrio dalyviais.

Senjorai labai dėkingi Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto docentei Virginijai Jurėnienei ir rudenį vėl tikisi jos sulaukti savo susibūrimuose.

                                                 Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021