Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – susitikimas su aktore Danute Juronyte (2009-12-02)

Paskelbta: 2009-12-08

 

Be jokios abejonės Danutę Juronytę privalu vadinti Aktore iš didžiosios raidės. Tad senjorams buvo labai džiugu pamatyti ir pabendrauti popietėje su Danute Juronyte. Ji teatre ir kine sukūrė per šimtą vaidmenų. Ji – daugelio senjorų bendraamžė. Gerai pažįstama iš sukurtų vaidmenų teatre ir kine.

Pirmasis vaidmuo, pirmasis teatras Panevėžyje ir dešimtmečiai Kaune. Ir vaidmenų buvo įvairių : artimesnių sielai ir tolimesnių. Ir ne su vienu režisieriumi teko dirbti ir pačiai spektaklius režisuoti. Kokius prisiminimus paliko sukurti vaidmenys : Kristinos J.Grušo „Herkus Mantas“, Karalienės telefilme „ Vilius Karalius“? Apie juos ir kitus senjorams pasakojo Danutė Juronytė. Ir ne tik apie vaidmenis, apie repeticijas, režisierius, apie gastroles. Papasakojo ir apie šeimą, kaip susiklostė dukrų likimas , kaip sekasi anūkams. Danutė Juronytė sugebėjo būti ne tik aktore, ji buvo ir atidi, rūpestinga žmona, mama ir močiutė.

Daug rūpesčių turi ir dabar Danutė Juronytė, nes nebestipri jos vyro aktoriaus Leonardo Zelčiaus sveikata. Tačiau gerbiama Aktorė nedejuoja, anot jos – kiekvienas turime kantriai nešti savo kryželį. Senjorai, dėkodami Danutei Juronytei už sukurtus vaidmenis, pabendravimą , perdavė šilčiausius linkėjimus aktoriui Leonardui Zelčiui.

                                                          Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021