Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Advento šventė Jablonskio gimnazijoje (2009-12-16)

Paskelbta: 2009-12-23

 

Labai nudžiugo pagyvenusių žmonių sambūrio senjorai, kai J. Jablonskio gimnazijos tikybos mokytoja Aušrelė Krunglevičiūtė pakvietė atvykti į Šv.Kalėdoms skirtą popietę , kuri įvyko gruodžio 16-ąją dieną. Beveik keturiasdešimt šventiškai pasipuošusių senjorų susirinko gimnazijos salėje.

Popietėje dalyvavo ne tik J. Jablonskio gimnazijos, bet ir Dailės gimnazijos mergaitės ir vaikinai. Salėje Šv. Kalėdų laukimo nuotaika: ją skleidė ne tik eglutė bei kiti papuošimai, labiausiai ją skleidė susirinkę gimnazistai. Kanauninkas Juozas Gražulis, sveikindamas visus susirinkusiuosius, linkėjo giliai suvokti Kalėdų esmę , nesusižavėti blizgučiais, bet išgyventi širdimi šią didžią šventę.

Beveik dvi valandas truko Dailės ir J. Jablonskio gimnazijų moksleivių programa, kurioje kelios dešimtys atskleidė savo talentus. Eilės, dainos, muzikavimai įvairiais instrumentais, merginų šokis. Ir daugiausia – pačių gimnazistų kūryba. Kaip nepasidžiaugti , kai matai jaunus žmones, trykštančius gerumu, noru ir gebėjimu savo talentu pasidalinti su kitais ir teikti daug džiaugsmo. Kiekvienas pasirodymas buvo vertas karščiausių aplodismentų ir senjorai jų nepagailėjo.

Pagyvenusių žmonių sambūrio dalyviai apsilankė ne tik pasigėrėti gimnazistų talentais, pasidžiaugti Šv.Kalėdų laukimu su jaunimu. Jie kvietė jaunimą branginti savo žemę, savo kalbą ir paskyrė jiems posmų apie Lietuvą, Tėvynės gynimą, apie Šv.Kalėdas ir gerumą .

Tai pati vertingiausia dovana, o dovanoti gerumą ir pinigų nereikia. Senjorai pakvietė gimnazistus ir mokytojus kartu sugiedoti giesmę „Tyli naktis“. Atrodo, kad salėje sušvito ne tik gerumas, sušvito Šv.Kalėdų šviesa.

Šiltas ir malonus senjorų ir moksleivių pabendravimas tęsėsi prie gimnazistų parengto stalo, pasivaišinant arbata, kava ir saldumynais. Buvo labai miela išgirsti, kad gimnazistams patiko popietė su senjorais, kurie visi švytėjo. Nuomonė buvo vieninga visų – ir gimnazistų, ir mokytojų, ir senjorų: įvyko pirmas susitikimas, bet jų reikia ir ateityje. Ne tik gražių švenčių linkėjo senjorai gimnazistams, bet ir sėkmės moksluose, kūryboje ir pasirenkant gyvenimo kelią.

                                                                     Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021