Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Kas tai yra Lectio divina? (2010-05-05)

Paskelbta: 2010-05-12

 

Į šį klausimą daugelis tikrai nežinotų atsakymo. Į pagalbą kiekvienam tikinčiajam yra išleista lietuvių kalba Stephen J. Binz knyga „Pašnekesys su Dievu skaitant Šventąjį Raštą “.

Vyskupas Jonas Ivanauskas šiais žodžiais įvertina knygą: „Tikiuosi, kad ši knyga uždegs skaitytoją lectio divina – maldingam Šventojo Rašto skaitymui, atveriančiam pačias Šventojo Rašto gelmes, kad Jo žodis iš tiesų mums taptų Jėzaus Kristaus malone, nuolatiniu Viešpaties artumu ir į amžiną bendrystę vedančia galia“.Todėl senjorų trečiadienio popietėje ir kalbėjome apie šį leidinį bei klausėme ištraukų. Išgirdome apie lectio divina tradiciją, esmines jos savybes, kokios būtinos nuostatos pradedant lectio divina, koks svarbiausias Biblijos skaitymo tikslas.

Taip pat klausėme ištraukų iš Peter Seewald knygos „Benediktas XVI“. Būsimose popietėse mes dar skaitysime ištraukas iš šių knygų, nes visiems senjorams jos suteikia daug žinių, o ne kievienas gali knygas nusipirkti.

Taip pat aptarėme, ką norėtume pamatyti išvykoje į Vilnių, kokius objektus aplankyti. Ekskursija planuojama birželio 2-ąją.

                                                                       Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021