Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Skelbimai

Kviečiame dalyvauti akcijoje „Gerumas mus vienija"

Paskelbta: 2011-11-21

 

Adventiniu laikotarpiu kviečiame visus stabtelėti ir pagalvoti apie tuos žmones, kurie kenčia nuo fizinių ir dvasinių nepriteklių. Padėdami jiems, mes patys tampame geresni“, - pabrėžė kun. Robertas Grigas, Lietuvos „Caritas“ generalinis direktorius.

Kiekvienas gali prisidėti prie akcijos, įsigijęs specialią Lietuvos „Caritas“ žvakutę bažnyčiose ir „Caritas“ skyriuose, taip pat padėti gali paskambinusieji trumpaisiais akcijos numeriais 1406 (auka 5 litai) ir 1407 (auka 10 litų). Akcijos metu surinktos lėšos bus skirtos padėti skurstančioms šeimoms, vaikams, jaunimui, smurtą ir prievartą patyrusioms moterims, seniems, slaugos ir globos prašantiems vienišiems žmonėms.

Akcija „Gerumas mus vienija“ rengiama nuo 1997 metų kasmet. Šiais metais Lietuvos „Caritas“ tikisi akcijos metu už aukas išdalinti apie 90 tūkst. simbolinių „Caritas“ žvakelių visoje Lietuvoje. Šios žvakelės yra rankų darbo, gamintos Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ žvakelių fabrikėlyje dirbančių nakvynės namų gyventojų ir priklausomybių kamuojamų žmonių, kuriems toks darbas yra galimybė atsikratyti žalingų polinkių, sugrįžti į normalų gyvenimą bei įgyti darbinės patirties.

„Už auką įsigyta „Caritas“ žvakelė yra aukos ir pagalbos vienas kitam simbolis. Be to, nuo seno deganti žvakės ugnis buvo tikėjimo, šeimos vienybės, bendrystės su kitais žmonėmis ženklas. Linkiu, kad kiekvienas uždegdamas „Caritas“ žvakelę ant Kūčių stalo, prisimintų ne tik Lietuvoje ir užsienyje esančius savo artimuosius, draugus ir kaimynus, bet ir nakvynės namuose besiglaudžiantį benamį, maisto ir drabužių stokojančią daugiavaikę šeimą“, − sakė vienas iš akcijos koordinatorių, Lietuvos „Caritas“ atstovas spaudai Gediminas Salvanavičius.

Norintys padėti žmonės, įmonės ir organizacijos tai pat gali prisidėti prie akcijos norimą auką pervesdami į Lietuvos „Caritas“ banko sąskaitą (AB Swedbank, a.s. LT407300010099679931, įm. kodas 192066334, mokėjimo paskirties laukelyje įrašoma „Gerumas mus vienija“).

Akcija „Gerumas mus vienija“ vyks iki gruodžio 31 dienos.

 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021