Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Skelbimai

2018 m. vasario 14 - 16 d. LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO 100-mečio proga – padėka Dievui M. V. J. Kristaus Prisikėlimo bazilikoje

Paskelbta: 2018-01-24

Vasario 14 - 18 d. Šimtmečio šviesų festivalis Kaune. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui reikšmingiausių ir vertingiausių 18 -os pastatų  meninis apšvietimas,  tame tarpe ir Kristaus Prisikėlimo bazilika.

40 val. Švč. Sakramento adoracijoje bei iškilmingoje Eucharistijoje dėkosime Viešpačiui už Lietuvos laisvę ir Nepriklausomybę, prašysime Jo pagalbos išlaikant šią brangią dovaną mūsų dienomis. Melsimės už mūsų tautą, ypač šeimas, jaunimą ir vaikus.

Vasario 14 - 16 d. Švč. Sakramento adoracija.

Vasario 16 d. 10.00 val.  iškilminga Eucharistija M. V. J. Kristaus Prisikėlimo bazilikoje. Liturgijai vadovauja Kauno arkivyskupas metropolitas L.Virbalas SJ.

Gieda Kristaus Prisikėlimo bazilikos choras "In Vivo Dei", vadovas R. Baranauskas.

Pasibaigus šv. Mišioms – Kauno moksleivių, studentų, visuomeninių organizacijų eisena į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį.


Vasario 16 d. 12.30 val.  Šimtas varpų dūžių Lietuvai.

Šventiniu gausmu visoje Lietuvoje, prabils bažnyčių varpai, tame tarpe ir  šios  bazilikos. Jie skambės kaip tik tuo metu, kai prieš šimtą metų buvo pasirašytas Lietuvos Nepriklausomybės Aktas, kuriuo atkurta nepriklausomos Lietuvos valstybė.

Šimtas varpų dūžių Lietuvai pakvies ne tik prisiminti šį reikšmingą mūsų šaliai ir Bažnyčiai įvykį, bet ir padėkoti Dievui už laisvės dovaną bei melsti dar didesnių Jo malonių.“

Vasario 16 d. 17.00 val. koncertas Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti. Koncertuoja mišrus choras „Leliumai“, vadovas Dainius Druskis.


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021