Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Skelbimai

Spalio 8 - 21 d. Lietuvos Caritas kviečia dalyvauti akcijoje „Senus indus atiduokime Caritui“

Paskelbta: 2009-10-02

šios akcijos metu  metu didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai nebenaudojamus indus galės atiduoti Caritas organizacijai. Akcijos metu į parduotuves „Žana“ atnešęs senų indų žmogus, naujų įsigis su 50 proc. nuolaida. Būtina sąlyga – indai turėtų būti švarūs ir tinkami naudoti.

Indų parduotuvių tinklas „Žana“ drauge su Lietuvos Caritas panašią akciją jau vykdė balandžio mėnesį. Anot Laimos Petraitytės, Lietuvos Caritas atstovės ryšiams su visuomene, akcijos rezultatai pranoko lūkesčius.

„Per akciją, trukusią visą savaitę, surinkome apie 50 dėžių pusnaujų indų, kurie vėliau buvo išdalinti Caritas įstaigoms bei skurdžiai gyvenantiems žmonėms. Akcijai išsiplėtus po didžiuosius Lietuvos miestus, tikimės indų surinkti kur kas daugiau“, - galimybe paremti Caritas įstaigas ir pavienius žmones džiaugėsi Lietuvos Caritas atstovė.

„Su Caritas organizacija ruošta akcija taip ir liktų nepastebėta, jeigu žmonės būtų abejingi šalia esantiems. Mūsų tikslas buvo paskatinti žmones pasidalinti su kitais, nes vieniems turimas perteklius ar pabodę seni daiktai tik užima vietą, o kitiems, ypač socialinėje atskirtyje gyvenantiems, tai neįperkami, bet būtini reikmenys jų buičiai. Galiausiai tiek vieni, tiek kiti galėjo atnaujinti savo šventinį stalą“, - kalbėjo indų parduotuvių tinklo „Žana“ atstovė Reda Basakirskaitė.

Pasiteiravus apie artėjančios akcijos taisykles, Lietuvos Caritas ir indų parduotuvių tinklo „Žana“ atstovių teigimu, sąlygos išlieka tos pačios – seni indai keičiami į tos pačios rūšies naujus: lėkštės į lėkštes, stiklinės į stiklines, keptuvė į keptuvę ir t. t. Išsiplėtė ir akcijos mastai – senus indus atiduoti galės ne tik kauniečiai, bet ir Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio bei Šiaulių miestų gyventojai. Be visa to praplėsta ir akcijinių indų kategorija. Pigiau bus galima įsigyti ne tik braziliškų puodų ir jų rinkinių, porceliano, grūdinto stiklo indų ar stalo įrankių, bet ir keptuvių.

Caritas įstaigoms indų nuolat trūksta. Itin didelis stygius jaučiamas vaikų dienos centruose ir labdaros valgyklose. Anot Laimos Petraitytės, vaikų dienos centruose, sriubos valgyklose, senelių globos namuose indai dažniau sudūžta, o valgyti iš metalinio ar apdaužyto dubens niekas nenori, todėl parama būtų itin vertinama.

Akcija vyks spalio 8-21 dienomis šiose indų parduotuvėse „Žana“:

Vilniuje – PC „Akropolis“, Ozo g. 25; PC „VCUP“, Konstitucijos pr. 16 bei parduotuvėje „Arkietė“, Perkūnkiemio g. 4;
Kaune – Savanorių pr. 315;
Klaipėdoje – PC „Akropolis“, Taikos pr. 61; S. Daukanto g. 13;
Šiauliuose – PC „Akropolis“, Aido g. 8; PC „IKI“, Gardino g. 2;
Panevėžyje – Savanorių a. 12; PC „Babilonas 2“, Klaipėdos g. 143A.

Akcija nebus vykdoma „Žana“ indų išparduotuvėse.

Lietuvos Caritas ir indų parduotuvių tinklo „Žana“ informacija

Daugiau informacijos teirautis
Reda Basakirskaitė, UAB „Arkietė“, tel. 8-612 12274
Laima Petraitytė, Lietuvos Caritas, tel. 8-604 95 226


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021