Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas - žodis ir spalva" (2013-11-10)

Paskelbta: 2013-11-12

 

Lapkričio 10 d. konferencijų salėje buvome pakviesti į Kūrybos valandą. Jos metu svečiavosi poetas, tapytojas, Lietuvos dailininkų sąjungos bei Lietuvos rašytojų sąjungos narys Gvidas Latakas, kuris pristatė savo tapybos parodą „Dar laimingi“.

Kadangi Gvidas Latakas ne tik dailininkas, bet ir poetas, tai tąsyk jis pristatė savo eilėraščių rinkinius „Kol išsiris varniukai“ ir  „Nekalendoriniai šventieji“ bei pagarsino pluoštelį naujų eilėraščių.

G. Latakas ne pirmus metus eksponuoja savo darbus mūsų bažnyčioje. “Mano paveikslai ir eilėraščiai tėra mažos istorijos su mažais istorijų veikėjais, jų džiaugsmais ir darbais ar tiesiog budėjimais, kai mes miegame" - rašo anotacijoje dailininkas,- „kalbėti garsiai ne nauja. Tad kalbėkime tyliai. Tapyti paveikslus ne parodų salėms, o namų interjerui, rašyti – taipogi skaitymui namie.“

G. Latako tapybos darbuose – ryškios spalvos nuteikia  gerai nuotaikai, nedidelio formato paveiksluose dera žaismingumas ir rimtumas.

Šioje parodoje dailininkas supažindina ir su naujais darbais, nutapytais 2013-aisiais metais, kaip antai:„Riteriai“, „Šeima“, „Kalviukai“, „Ikaras“ ir  kt.

 „Laimingas Ikaras, dangun pirmąsyk pakilęs, laimingi kalviukai, kalantys savo raudoną geležį, vienam iš jų dar gitara bendrą darbinę – šventinę nuotaiką palaikant, laimingas šventasis Pranciškus su savo pamokslėliais – gėlytėmis fioretti, surašytais knygon.“ (iš G. Latako anotacijos).

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021