Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Sekmadienio popietėje - A. Ruseckaitės knygos „Dūžtančios formos " sutiktuvės Kristaus Prisikėlimo parapijoje (2018-01-28)

Paskelbta: 2018-01-29

Žvarbią sausio 28 d. popietę į Kristaus Prisikėlimo bazilikos konferencijų salę tikinčiuosius pakvietė renginys „Dialogas - žodis ir spalva.“

Renginį pradėjęs aktorius E. Stancikas, paskaitęs ištraukas iš poeto Vytauto Mačernio poezijos, pakvietė Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorę, rašytoją Aldoną Ruseckaitę, kurią prisimename kaip knygų apie Žemaitę ir Maironį autorę, pristatyti naują savo knygą „Dūžtančios formos“ - biografinį romaną apie Vytautą Mačernį.

Savo knygoje "Dūžtančios formos“ A. Ruseckaitė rėmėsi V. Mačernio bendrakursės, sužadėtinės Bronės Vildžiūnaitės atsiminimais, poeto laiškais mylimajai, kuriuos išsaugojo pati B. Vildžiūnaitė ir dar ne taip seniai juos padovanojo muziejui.


Įdomiai pasakodama rašytoja atskleidė V. Mačernio gyvenimą Šarnelėje, sužadėtinių jausmus karo metais, meilę ir neįvykusią santuoką su mylimąja Brone.

Nors buvo šaltoka, neprailgo ši valandėlė, norėjosi dar ir dar klausyti muziejininkės A. Ruseckaitės įdomių prisiminimų apie poetą ir jo šeimą.

Renginio pabaigoje - atsakymai į dominančius klausimus ir rašytojos autografai knygos „Dūžtančios formos“ puslapyje bei nuoširdi padėka autorei.


Ir paskutinis klausimas A. Ruseckaitei: „O kodėl jūs pasirinkote knygos pavadinimą „Dūžtančios formos?“ - Todėl , kad V. Mačernis sakė: „Mokėkime gyventi ir dūžtančiose formose!"

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021