Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Menininko Gintauto Velykio skaitmeninės tapybos parodos „Priminimai“ pristatymas (2022-01-07)

Paskelbta: 2022-01-17

Sausio 16 d. Kristaus Prisikėlimo bazilikos konferencijų salėje meno mylėtojus pakvietė projektas „Dialogas - Žodis ir spalva“.

Parapijos klebonas mons. V. Grigaravičius pasveikinęs susirinkusius su Laisvės gynėjų diena, kvietė pamąstyti Lietuvą, jos praeitį ir ateitį.

Renginį pradėjęs Nacionalinio Kauno dramos teatro direktorius, aktorius Egidijus Stancikas, skaitydamas J. Degutytės, A. Puišytės ir K. Bradūno eiles, žodžio valandą skyrė Lietuvai.


Renginyje svečiavęsis dailininkas Vilius Ksaveras Slavinskas pristatė žaliakalnietį,  menininką   Gintautą Velykį,  žmogų, kurio interesų ratas labai platus: be meno, muzikos ir šiuolaikinių technologijų, jis žavisi ir domisi istorija, biologija, groja gitara ir kuria improvizacinę muziką.


 Gintautas Velykis savo kūryboje atranda ir pritaiko vis naujas vaizduojamojo meno technikos rūšis. Jungdamas šiuolaikines technologijas ir dailę, jis sukuria naujus vaizdo perteikimo būdus.  Menininkas  yra surengęs daugiau nei dvidešimt personalinių tapybos bei skaitmeninės grafikos parodų Lietuvoje bei užsienyje.


Šiai skaitmeninei tapybos parodai  parinktas pavadinimas „Priminimai“, norint atskleisti tai kas laike išsaugo savo sakralumą, dvasią, kviečia pažvelgti ne tik į pastato istoriją, bet ir į jo gyventoją. Pasak autoriaus, visi architektūriniai statiniai turi savo istoriją, kūriniuose galime pamatyti įvairių Kauno vietovių statinių, pažįstamų namų, gatvių.


Tai labai įdomi paroda, ją meno gerbėjai gali išvysti sekmadieniais nuo 11 iki 14 val. 

Foto Andriaus  Bykovo

                                                   Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021