Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Senjorų viešnia - žurnalistė, redaktorė Rita Banienė (2022-05-06)

Paskelbta: 2022-05-09

Paskutinį balandžio mėn. susitikimą parapijos senjorai tradiciškai šventė gimtadienius.

 Kun. Sigitas Bitkauskas pasveikinęs jubiliatus,pasidžiaugė,kad graži senatvė duota tik išrinktiesiems. Senjorė Stasė Bracevičienė šventė 80-ąjį jubiliejų,o Vytautui Petružiui sukako 85-eri. Danutė Juškevičienė minėjo 83-ius metus.


Padėkos raštai už gražų ir prasmingą gyvenimą, gėlės, gražiausi palinkėjimai, mylimiausios dainos skambėjo visą popietę.

Pirmąjį gegužės trečiadienį parapijos senjorai susitiko su žurnaliste, redaktore,vertėja Rita Baniene.


Viešnia Vilniaus universitete baigusi žurnalistiką, 10 m. dirbo Lietuvos Nacionaliniame radijuje redaktore , Kauno VDU dėstė radijo žurnalistiką, dirbo redaktore TV laidoje "Iliuzija- tikrovė". Vėliau Amerikoje bei Europoje mokėsi parapsichologijos paslapčių bei vedė seminarus. Paklausta, kokią laidą kurtų šiandieną, žurnalistė atsakė, kad tai būtų laida apie keliones, senas tautas, jų papročius, prigimtinius dalykus, religiją, kuri disciplinuoja, pagarbą protėviams ir savo žemei. Jei nėra Dievo - nėra prasmės.

 Na, o didžiausio susidomėjimo sulaukė pasakojimai apie mūsų sapnus.O jų, pasirodoma, esama visokių - pranašingų, garsinių,  kvapniųjų, tikroviškų ir fantastinių. Jais galima tikėti,galima ir ignoruoti, tačiau sapne užkoduota žinia gali būti vertinga, kartais sapnas pateikia netikėtą sprendimą iš sudėtingos situacijos ar patarimą, kurio kitur neišgirsi.

Gyvenimas yra Dievo sapnuojamas sapnas. Sapnuodami sau nemeluojame. Sapnai mums dažnai padeda išpildyti svajones,kurių mes negalime realizuoti gyvenime. Senjorai, pasakodami savo sapnus juokavo, kad sapnavo tūkstančius naujų kelių, bet pabudę vėl nuėjo senuoju.

Lilija Ivaškevičiūtė



Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021