Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Sutvirtinamųjų žygis Jiesios atodanga (2022-05-25)

Paskelbta: 2022-05-25

Gegužės 21 dieną Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos sutvirtinamieji kartu su Šventojo Damijono jaunimo maldos grupelės nariais leidosi į žygį Jiesios atodanga link Rokų šv. Antano Paduviečio koplyčios.

 Kartu su jaunimu žygiavo parapijos vikaras kun. Nerijus Pipiras, katechetė Gintarė Litvaitienė. Vaizdingoje vietovėje, keliaujant per daubas, lipant į kalnus, gėrintis mišku buvo apmąstomas Šviesos kelias - 14 stotelių, kuriose sutinkame Prisikėlusį Jėzų, nusikeliame į Apaštalų darbų knygos pradžioje aprašomus įvykius.


Kartu paliečiamos ir tokios jaunimui svarbios temos, kaip draugystė, artimo meilės darbai, atleidimas, viltis. Nepaisant lietingo oro, žygis neprailgo: truputėlį sušlapę, šiek tiek pavargę, visi žygio dalyviai pasiekė tikslą.


Rokų Šv. Antano Paduviečio parapijos koplyčioje parapijos vikaras kun. N. Pipiras pravedė trumpas Susitaikymo pamaldas, buvo klausoma išpažinčių. Šv. Mišas aukojo parapijos šeimininkas, klebonas Vytautas Juozas Insoda ir kun. N. Pipiras. Sakydamas homiliją, kun. Nerijus ragino išgirsti Viešpaties kvietimą ir atrasti laiko nors truputėlį pabūti su Juo. Viešpačiui nereikia herojiškų žygdarbių. Jam užtenka tik kelių sekundžių, per kuria būname tik su Juo.

Po Šv. Mišių parapijos salėje vyko agapė.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021