Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Senjorų susitikimas su muzikos pedagoge ir chorvede Nijole Jautakiene (2022-09-07)

Paskelbta: 2022-09-09


"Padarytas geras darbas džiugina, tačiau neteikia pasitenkinimo. Visada atrodo, kad reikėjo padaryti daugiau. Kad ir kiek padarytum gerų darbų, visada beliks palinkėti dar daugiau". Šiais Konfucijaus žodžiais susitikimą su parapijos senjorais pradėjo muzikos pedagogė ir chorvedė Nijolė Jautakienė.

Jautriai prisiminusi savo vaikystę ir meilę muzikai, p. Nijolė kalbėjo apie savo įgyvendintą svajonę – 1979 m. įkurtą ansamblį "Pastoralė". Merginos čia rado saugų prieglobstį, turėjo galimybę atskleisti savo talentą bei ugdyti krikščioniškas vertybes.

1991m. įkurta Kauno sakralinės muzikos mokykla, kuriai Nijolė Jautakienė vadovavo 26 metus. "Per muziką į Dievą"- šis kredo nesikeičia daugybę metų ir, regis, jau nesikeis - šypsodamasi kalbėjo muzikė.

Papasakojusi apie savo šeimą bei jų paramą, kuri leido jai užsiimti mėgiama veikla, susitikimo viešnia pakvietė visus į konferencijų salę.

Energingai subūrusi naują chorą, N. Jautakienė surengė nuostabų koncertą.

Senjorai su užsidegimu dainavo savo mėgiamas dainas, o koncertą vainikavo N. Jautakienės dukters Gintarės Jautakaitės - muzikos ir tekstų autorės, sukurta labiausiai žinoma daina  "Viešpaties lelija".


 Po koncerto džiugiai nusiteikę, senjorai rinkosi prie vaišių stalo, kur buvo ragaujami šeimininkių pagaminti patiekalai iš vasaros gėrybių. Dalijimasis receptais, naujų skonių atradimai, dėkingumas už galimybę būti drauge ir gera nuotaika lydėjo gausiai susirinkusius.

 


                                          Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021