Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Ukrainos stačiatikių bažnyčios diakono Romano Koliados viešnagė Kaune (2022-11-16)

Paskelbta: 2022-11-16

Lapkričio 15 d. Ekumeninės maldos grupės  kvietimu Kristaus Prisikėlimo parapijoje  lankėsi svečiai, kurių tarpe  buvo ir Ukrainos  Ukrainos stačiatikių bažnyčios diakonas, muzikantas, žurnalistas Romanas Koliada.


Pasigrožėję bazilikos architektūra ir Kauno panorama nuo bazilikos terasos, pasivaišinę ponios Tatjanos Narkevičienės  išvirtais ukrainietiškais barščiais, svečiai užsuko į „mini dirbtuves“, kuriose gaminamos žvakės Ukrainos tautai.

 Vėliau svečiai išvyko į Kauno arkivyskupiją dalyvauti Ekumeniniame Ukrainos palaikymo vakare.

Vakaras buvo pradėtas bendra malda. Žodį taręs kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ ragino "nepaliauti atakuotų dangų".

Jo mintį pratęsęs arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas sakė, kad iš kai kurių situacijų gali išvesti tik Dievo ranka, todėl reikia pasitikėti Dievu ir šauktis Jo pagalbos.

Vilniaus Švč. Trejybės Graikų apeigų katalikų bažnyčios kun. t. Mikalojus Kozelkivskis dėkojo už bendrą maldą, ganytojų ir visos arkivyskupijos bendruomenės dėmesį Ukrainai.

Diakonas Romanas Koliada pasidalijo savo mintimis, paskaitė poezijos, sugrojo keletą muzikinių kūrinių.

Savo liudijimu pasidalijo Tatjana Narkevičienė, o  Dalia Tarailienė, gyvenanti Ukrainos reikalais, pasidalijo ne tik liudijimu, bet ir poezijos posmais. Renginio metu buvo pristatyta ekumeninė Rožinio malda, kuri  kalbama kiekvieną vakarą Kristaus Prisikėlimo bazilikoje, taip pat raginta ir toliau aukoti Ukrainos žmonėms. Renginys baigtas Ukrainos himnu.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021