Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Muziejus - tai tiltas, nutiesiantis kelią į parapijos senjorų žinias (2023-03-16)

Paskelbta: 2023-03-16

 Parapijos senjorai, ieškodami būdų kaip turiningai praleisti laiką, sužinoti daugiau apie mūsų istoriją, dailę, kultūrą, nutarė tai atrasti muziejaus erdvėse.

Apsilankę Kauno arkivyskupijos muziejuje, senjorai išvydo senojo ir modernaus sakralinio meno parodas. Muziejaus direktorius dr. Darius Žukauskas mielai sutiko parodyti ir papasakoti apie XVI- XX a. muziejaus eksponatus. Visus sužavėjo liturginė tekstilė, skulptūra, tapyba bei grafika.


 Bažnytinio meno paroda "Realybė išsiplečia" senjorus įtraukė į senojo meno ir naujųjų medijų jungtį. Kūriniams pritaikytos animacijos suteikė netikėtumo ir atradimo džiaugsmą ir norą apsilankyti čia dar ne kartą.

Kovo 8-ąją, norėdami plačiau susipažinti su Lietuvos visuomenės veikėja, 1-ojo Lietuvos prezidento Antano Smetonos žmona, 1919 -1920 m. ir 1926 - 1940 m. pirmąja valstybės dama Sofija Chodakauskaite - Smetoniene, senjorai surengė stilizuotas prezidentienės vaišes. Prie arbatos puodelio buvo prisiminta šios moters charizmatiškas, įdomus gyvenimas ir veikla Laikinojoje sostinėje.


Norėdami plačiau susipažinti su Smetonų šeimos gyvenimu, senjorai apsilankė istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune.


 Ekskursijų vadovė ir edukatorė Kamilė Valaitytė plačiai atvėrusi rūmų duris, išsamiai papasakojo kaip privatus gyvenamasis namas buvusio Kauno dominikonų vienuolyno teritorijoje, statytas 1846 m., tapo Prezidentūra. Tarpukario metais rūmuose dirbo ir gyveno visi trys Lietuvos Respublikos Prezidentai - Antanas Smetona, Aleksandras Stulginskis ir Kazys Grinius.


Aplankę Prezidento darbo kambarį, Audiencijos salę, susipažinę su ekspozicijomis, pasiklausę įdomių istorijų apie Pirmosios ponios gyvenimą bei veiklą, sudalyvavę edukacinėje programoje "Veidai ir vardai: ar pažįsti mūsų valstybės kūrėjus", senjorai didžiavosi savo istorija ir džiaugėsi, kad ir jie yra tos istorijos dalis.

Lilija Ivaškevičiūtė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021