Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Skelbimai

2023 m. sausio 22 d. Dievo Žodžio sekmadienis

Paskelbta: 2023-01-18

2020 metais popiežius Pranciškus pakvietė švęsti Dievo Žodžio sekmadienį įrašydamas jį Bažnyčios liturginį kalendorių, kad trečiasis eilinis liturginių metų sekmadienis būtų skirtas švęsti, apmąstyti ir skleisti Dievo žodžiui.

Skelbdamas šią šventę popiežius Pranciškus siekia atkreipti didesnį dėmesį į Šventojo Rašto svarbą, kad jis kasdien būtų uoliau skaitomas, iškilmingiau skelbiamas, giliau apmąstomas ir būtų tikinčiųjų maldos bei švenčių šerdis.

 Šiai progai popiežius skyrė savo apaštališkąjį laišką motu proprio forma „APERUIT ILLIS“, kuriame, be kita, sako: „Kaip krikščionys esame viena tauta, žengianti per istoriją, esame stiprūs mums kalbančio ir mus maitinančio Dievo buvimu tarp mūsų. Biblijai skirti dieną derėtų ne tik „kartą per metus“, bet ir diena iš dienos visus metus; mums būtina artimai pažinti Šventąjį Raštą ir Prisikėlusįjį, kuris niekuomet nepaliauja dalijęsis žodžiu ir duona tikinčiųjų bendruomenėje. Todėl būtina nuolat puoselėti Šventojo Rašto pažinimą, antraip mūsų širdys liks šaltos, o akys užmerktos, kaip būna, kai mus ištinka įvairių formų aklumas.“

 Visą laišką kviečiame skaityti eis. katalikai.lt >>



Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021